Yoga informatie

Iedere Yoga les begint met een praktisch gedeelte. Een serie oefeningen waarbij aandacht wordt besteed aan uitvoering, adem en ontspanning. Iedere keer wordt een aantal oefeningen behandeld waarbij de cursisten worden gestimuleerd om de geleerde oefeningen ook thuis te doen en met de oefeningen te variëren. Ter ondersteuning worden er Yoga oefeningen op stencil uitgereikt en ook op de website staat veel informatie om dagelijks de Yoga oefeningen te doen.
Aangezien een goede Yoga-cursist alleen vanuit eigen disipline de ervaring met het lichaam kan delen door een regelmatig oefenpatroon te ontwikkelen en regelmatig de lessen bij te wonen:
Dan is de weg naar innerlijke en uiterlijke gezondheid groot.

Tijdens de lessen worden de onderwerpen ademhaling, ontspanning en diverse houdingen besproken en beoefend. Verder zullen wij samen met u enkele oefeningen doen om de denkkracht te activeren.
Bewust worden wat u lichamelijk ervaart bij bijvoorbeeld spanningen, ademhalings moeilijkheden, hoofd-, nek- en rugpijn enzovoort. Door middel van het meer bewust worden hoe deze klachten ontstaan en eventuele oefeningen om de klacht te doen verminderen. samen met u willen wij proberen te ervaren hoe u de energiestroom in uw lichaam kunt verbeteren.

Voor het actuele lesoverzicht voor dit of het komende seizoen, zie het lesrooster.

Het Yoga seizoen

Het Yoga seizoen loopt van september tot en met juni en bestaat uit twee blokken van veertien weken. Het hele seizoen door is het mogelijk om in te stromen in een cursus vini yoga, indien er nog plaats is natuurlijk.
Tijdens de herfst, kerst, krokus en mei vakantie is de school gesloten. Klik HIER om een overzicht te zien van alle schoolvakanties.

De spelregels

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen aan de yoga lessen, zijn onderstaande spelregels noodzakelijk gebleken.

Melden

Indien je gedurende 4 weken niet op de lessen verschijnt zonder dit te melden, wordt je automatisch uitgeschreven. Helaas is dit noodzakelijk daar in het verleden soms na 3 maanden werd opgezegd en hierdoor nieuwe cursisten niet aan de lessen konden deelnemen.

Opzegtermijn

Wil je na enige tijd stoppen met de lessen, houd dan rekening met een opzegtermijn van een volle maand.

Verhinderd

Mocht je verhinderd zijn om de les te volgen, dan is het belangrijk dat je dit doorgeeft, zodat mede cursisten die een les willen inhalen kunnen bellen of er ruimte is. Graag telefonisch doorgeven, uiterlijk 2 uur voor aanvang van de les op telefoonnummer 0255-536556.

Meerdere lessen

Als je behoefte hebt aan meerdere lessen per week of je lessen inhalen? Als er ruimte is (zie hierboven) dan kan je altijd meedoen.