Voetreflexologie

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa jaren les gegeven te hebben in de voetreflex-drukpuntmassage wil ik mijn kennis en ervaring  graag doorgeven aan ieder die deze voetmassage wil leren.

Ik heb opleidingen gevolgd in Nederland en België voor: intergrale podologie, podokinesiologie, orthesiologie, homeopatie in relatie tot voetreflexologie, Europese reflexologie en podosegmentaal reflexologie.

Tevens ben ik 15 jaar voorzitter en docent geweest van de Stichting Instituut Reflexologen Kennemerland, de SIRK.

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een behandeling waarbij door middel van drukpuntmassage op de voeten getracht wordt het evenwicht in het lichaam te herstellen. Alle organen, zenuwen en klieren hebben zo’n reflexpunt en door de impulsen (prikkels) die gegeven worden, kan het betreffende zieke of zwakke orgaan zich herstellen en versterken.

Voetreflexbehandelingen zijn vooral gericht op het verbeteren van de bloedsomloop en het versnellen van het reinigingsproces van het lichaam, zodat giftige stoffen geen kans krijgen zich op te hopen in de lever, nieren of darmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet lichaam wordt op deze manier in staat gesteld zich zowel fysiek als psychisch te herstellen. Men gaat hierbij uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Veel hedendaagse aandoeningen kunnen worden toegeschreven aan stress en spanning. Voetreflexmassage zorgt o.a. voor een heerlijke ontspanning.

Ik wens alle studenten een leerzame en inspirerende avond en hoop dat deze workshop hen enthousiast zal maken om de A-opleiding te gaan volgen.

Lesprogramma:

  • de voet de afspiegeling van het lichaam
  • de techniek van het masseren
  • de belangrijkste reflexpunten
    Pauze
  • pijnlijke reflexpunten – hoe er mee om te gaan
  • wat heeft mijn voet mij te vertellen
  • afsluiting

Meenemen: Twee handdoeken/badlakens, pen en papier en warme sokken
Locatie:       Centrum voor Yoga & Tá Chi, Raamveld 59  in Beverwijk
Inschrijven: Bij Jan Langedijk
E-mail:        j.langedijk@planet.nl
Telefoon:  0255-536556
Aantal deelnemers:      maximaal 16 

Volgens de richtlijnen van de school S.V.K. is het pas toegestaan het geleerde therapeutisch uit te oefenen na het met goed resultaat voltooien van de opleidingen A en B.