Tai Chi

Tai Chi, Goed voor lichaam en geest

T’ai Chi klinkt als een Chinees gerecht. In werkelijkheid is het van oorsprong     een eeuwenoude vechtsport uit China. Met name Monniken beoefenen deze kunst     volgens nauwgezette richtlijnen. Dat was nodig om de kloosterbezittingen te     verdedigen tegen de rovers die altijd op de loer lagen. In de loop der tijden     werd T’ai Chi meer en meer gebruikt ter ontspanning.

Tai Chi, wat verstaan wij hieronder?

T’ai Chi is een bewegingskunst die men kan beoefenen ter bevordering van de     gezondheid, als meditatieve oefening en als gevechtskunst. De “vorm”     waarin men T’ai Chi beoefent bestaat uit een serie houdingen of bewegingen,     die in elkaar overgaan. Deze “vorm”wordt     in eerste instantie langzaam, onstpannen en geconcentreerd doorlopen. Geleerd     wordt de Yang-stijl van Cheng Man Ching.     

Tai Chi, gezond voor alle leeftijden

 T’ai Chi is een chinees systeem van lichaamsbeoefening dat volledige gezondheid     bevordert. De langzame en vloeibare bewegingen vergroten het concentratievermogen     en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk. Door regelmatig te oefenen     worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer en meer te ontspannen.     De T’ai Chi concentratieoefeningen versterken de geestelijke kracht van het     lichaam.     T’ai Chi is geschikt voor alle leeftijden, de oefeningen zijn in een groep     maar worden individueel uitgevoerd.     T’ai Chi wordt ook wel T’ai Chi Chuan genoemd (langboksen) omdat de op elkaar     volgende bewegingen lijken op het onophoudelijk stromen van de rivier.