Wereld Tai Chi dag op 28 april te Haarlem

Doe mee met de Wereld Tái Chi en Qigong dag op 28 april in het Kenaupark! 

In het Kenaupark in Haarlem organiseert Tái Chi School Kennemerland in Haarlem van 12.00 uur tot 13.00 uur de 19e’ Wereld Tái Chi dag.

Op deze dag gaan vele Tái Chi beoefenaars deze al eeuwen oude bewegingsvorm beoefenen. Iedereen kan meedoen, met of zonder ervaring. Vorig jaar was het een prachtige happening. Op een mooie lentedag in april, stonden vele Tái Chi beoefenaars met mensen die deze tak van sport nog nooit hadden beoefend, samen Tái Chi te doen. Langzaam bewegen ze armen en benen alsof ze in slow motion aan het vechten zijn met een denkbeeldige tegenstander. Gebruikmakend van een zachte kracht is Tái Chi gericht op het innerlijk. Het gaat erom vloeiende bewegingen te maken, zonder extreme fysieke actie.                         

Het programma van de Wereld Tái Chi dag bestaat dit jaar uit:

Demonstraties:

– Yang stijl 37 vorm (modern)

– Yang stijl 43 vorm (klassiek)

– Waaier vorm (dans met de waaier)

– Zwaard en sabel vorm (dans met het zwaard en sabel)

Gezamenlijk:

– Chi Kung sessie (op muziek)

Wil je mee doen!!!! Neem dan mee …..de zon en natuurlijk je hele familie en al je vrienden. Wij maken er weer een mooi Tái Chi feest van op zaterdag 28 april.

De thema’s van deze Wereld Tái Chi dag zijn:

  • om de wereld te onderwijzen in de bewezen toevoeging die Tái Chi en Chi Kung kunnen geven aan de persoonlijke, de sociale en de wereld gezondheid.
  • het bevorderen van de relaties over de gehele wereld van Tái Chi en Chi Kung beoefenaars.
  • het leven in een gezondere wereld promoten!

 

Wil je mee doen!!!! Neem dan mee …..de zon en natuurlijk je hele familie en al je vrienden. Wij maken er weer een mooi Tái Chi feest van op zaterdag 29 april.

Doe mee met de Wereld Tái Chi en Qigong dag in het Kenaupark.

 

Op zaterdag 28 april a.s. wordt voor de 19e keer de Wereld Tái Chi en Qigong Dag gehouden (WTCQD). Tái Chi en Qigong zijn eeuwenoude Chinese bewegingen die men maakt om lichaam en geest te versterken. Deze dag is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in zestig landen en in honderden steden, om de vele vormen van Tái Chi en Qigong bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Wereldwijd beoefenen op dezelfde dag vele duizenden mensen op pleinen en in parken Tái Chi en Qigong. Op deze manier gaat er een golf van harmonische energie door de wereld. Het is erg bijzonder als je je realiseert dat zoveel mensen op zoveel plaatsen op de wereld dezelfde sport beoefenen.

Tái Chi School Kennemerland doet  in  Haarlem ook dit jaar weer mee en stelt iedereen in de gelegenheid kennis te maken met deze eeuwen oude Chinese bewegingsvormen. En dat betekent niet alleen kijken. Iedereen die wil mag ook meedoen, met of zonder ervaring. Dus … geschikt voor jong en oud.

Onder leiding van docent Jan Langedijk van Tái Chi School Kennemerland.

Voor informatie:

Telefoon 0255-536556,    j.langedijk@planet.nl, www.taichikennemerland.nl             www.worldtaichiday.org