2daagse Workshop Speervorm op 18 en 21 juli

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZaterdag 18 juli Speervorm in Spaarnwoude van 10.00-12.00 uur. Kosten: € 10,– te voldoen voor aanvang van de workshop en

Dinsdag 21 juli Speervorm vervolg, in Spaarnwoude van 9.30-11.30 uur. Kosten: € 10,– te voldoen voor aanvang van de workshop

Deze tweedaagse workshop is voor iedereen, die de Speervorm wil leren en/of de speervorm in het verleden al een keer heeft geleerd.

Programma:

  • Opwarm- en voorbereidingsoefeningen voor Speer;
  • Bewegen vanuit het centrum (Dan Tien)
  • Uithoudingsvermogen en conditie
  • Intensieve training van het bovenlichaam
  • De basis van “Fa Jing”

Een korte (Yang) Speervorm van 21 bewegingen Speervorm Intentie, bewustzijn en precisie zijn kwaliteiten die je moet toepassen in de Speervorm. Immers, je hebt een bereik met een diameter van maar liefst 6 meter! In deze workshop leer je een set opwarmoefeningen voor de Speervorm. Hetgeen je leert in de Speervorm, zal een groot verschil maken in de beoefening van de lege hand vorm.

Adres: Spaarnwoude, de parkeerplaats aan de kop van de kanovijver.

Alleen al deze oefeningen geven een diep inzicht in het bewegen vanuit het centrum (Dan Tien) en een basis om de Fa Jing (verder) te ontwikkelen.

De vorm die je in deze workshop leert heeft 21 bewegingen. Je kunt de basis daarom makkelijk in deze twee dagen leren. Met de Tái Chi solo-vorm worden je benen flink getraind. In de handen en armen ontwikkel je gevoeligheid en coördinatie. Met de Speervorm worden je armen ook op kracht en accuratesse getraind. Ook leer je om de bewegingen sterk vanuit het Dan Tien uit te voeren.

Bereikbaar: Vanaf de Amsterdamseweg neem je de afslag Skibaan, dan gelijk linksaf de Heuvelweg op tot je rechts de Kanovijver ziet liggen en links de parkeerplaats. Parkeer daar je auto. Een kwartier voor aanvang verzamelen op de parkeerplaats.

Aanmelden bij Jan per e-mail: j.langedijk@planet.nl of telefoon 0255-536556. Jan Langedijk

Tot ziens en een prettige en leerzame workshop gewenst,

Let op! Bij regen binnen in de Beatrix school, Blinkertpad 3 in Haarlem